Coming of Age Triple bill

Coming of Age Triple bill

Keren Levi & DEGASTEN / Charli Chung / Anna Verkouteren Jansen / Frascati Producties

theater

Over

Voor deze triple bill vroeg Frascati drie makers om een week lang samen met een jongere uit Amsterdam te werken aan hun eigen coming of age verhaal. Iedere maker vertrekt daarbij vanuit zijn eigen werkwijze en fascinatie, resulterend in drie verschillende presentaties.

Anna Verkouteren Jansen onderzocht samen met de jonge actrice Jente Jonkhoff de beroemde fotoserie Beach Portraits van Rineke Dijkstra. De fotografe portretteerde vanaf begin jaren 90 tientallen adolescenten in klassieke poses op het strand en wist hierbij haarfijn de awkwardness en existentiële onzekerheden van de tiener om te zetten in iets subliems. 
concept Anna Verkouteren Jansen spel Jente Jonkhoff geluid Jelle Hoekstra met dank aan Marga Kroodsma, Rani Decock, Scott Robin Jun

Keren Levi werkte samen met Luka Jee de Boer van DEGASTEN aan Toen Je Mij Zag. Dacht je iets? Toen je mij zag? Gaan er gedachtes door je hoofd die over mij gaan?
Keren en Luka werken ook samen voor de voorstelling To Voice die eind juni in Boslab te zien zal zijn.
concept Keren Levi spel & muziek Luka Jee de Boer met dank aan DEGASTEN

Silva, Kedves en Laurens, met wie Charli Chung samenwerkte, ZIJN TEGEN. "Weet je wat het probleem van Amsterdam is? je krijgt de stenen niet meer uit de straat. Als die er al zijn."
concept Charli Chung spel Kedves van den Berg, Laurens Janssens, Silva Eij tekstbijdrage Tjeerd Posthuma

Deze voorstelling maakt deel uit van Frascati Issues#REBEL. Klik hier voor het hele programma.

Makers

Anna Verkouteren Jansen (1992) studeerde in de zomer van 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de filmbewerking The Lobster. Het jaar daarvoor was haar  voorstelling Stallerhof te zien in Frascati. Na haar afstuderen maakte zij de con de  containervoorstelling Voodoo Rouge op Over 't IJ festival. Samen met Hendrik Kegels maakte ze in 2018 Plankton bij Frascati Producties. Met nadruk op het fysieke legt Anna in haar voorstellingen vast hoe lichaamstaal dát kan uitdrukken waar taal tekortschiet; pure emotie kent geen woorden. Met een voorliefde voor de underdog maakt zij sterk beeldend, duister en zwart-komisch theater. Ze portretteert mensen die in een beklemmende omgeving verstommen en vastlopen, en ontbloot oerdriften en emoties die verstopt gaan onder een dikke laag eelt.

De Italiaans-Nederlandse Charli Chung (1995) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de succesvolle voorstelling The Dreamers. Zijn werk is talig, energiek en romantisch. Vertrekkend vanuit de verschillende manieren waarop de mens in staat is lief te hebben, is maakt Charli stukken die persoonlijk zijn, maar nooit autobiografisch. Met zowel nieuw als bestaand repertoiretheater en zijn acteurs als centrale factor, streeft hij naar hartveroverend theater dat tegelijk liefdevol, tragisch, hilarisch en sexy is. Eerder presenteerde hij what we talk about when we talk about love (Fraslab oktober 2017). Bij jou begin ik is zijn eerste Frascati Productie.

Keren Levi (Israël, 1972) is choreografe, wonend en werkend in Amsterdam. Met elementen als dans, (live) muziek en video, is haar werk het beste te omschrijven als interdisciplinair, in de kern gebaseerd op choreografische principes. Haar prijswinnende werk, dat is uitgevoerd in meer dan 20 landen, omvat o.a. Territory (2004, BNG prijs) over identiteit en representatie, de succesvolle duetten Couple-Like (2006) en Couple Like #2 (2010, Zilveren Krekel) in samenwerking met Ugo Dehaes en de video-dans-performance installatie The Dry Piece (Dioraphte prijs) en Clubbing (2015). Levi geeft les aan de SNDO en de MTD-opleidingen van de AHK.

80 minuten