Hulp

Hulp

Frascati Producties / Anoek Nuyens

theater

Over

Wat betekenen weldoen en medemenselijkheid in de 21ste eeuw?

Vijftig jaar lang bestuurt de oudtante van Anoek de goede doelen stichting Auxilium (Latijn voor Hulp). Sinds de oprichting in de jaren zestig, worden met de stichting diverse kleinschalige medische projecten in Afrika financieel ondersteund. Nu haar oudtante 97 is, vindt ze het tijd voor een nieuwe generatie en draagt ze de verantwoordelijkheid voor de stichting over aan Anoek. Maar welke koers is de juiste? En geloven we eigenlijk nog wel in ontwikkelingssamenwerking anno 2015? Om antwoord te vinden reist Anoek af naar Afrika. Daar ontdekt ze tragische, persoonlijke verhalen, maar ook nieuwe geluiden.
 
Hulp van theatermaker Anoek Nuyens is een journalistiek theaterproject over een erfenis die dwingt na te denken over een nieuwe missie, verantwoordelijkheid en medemenselijkheid in een tijd waar het individu boven alles gaat.

van & door Anoek Nuyens eindregie Marjolijn van Heemstra tekst Anoek Nuyens m.m.v. Marjolijn van Heemstra vormgeving Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek dramaturgie Liet Lenshoek film en foto Michiel Cotterink muziek Jet van Helbergen lichtontwerp Ramses van den Hurk scènefotografie Anna van Kooij
Hulp is (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van P.W. Janssen’s Friesche Stichting

Makers

Anoek Nuyens (1984) is schrijver en theatermaker en werkt(e) onder andere in Kinshasa, Brussel, Berlijn en Amsterdam. Eerder maakte ze bij Productiehuis Rotterdam Bouta. Biografie van een macho over het leven van Desi Bouterse in samenwerking met Tjon Rockon en Marjolijn van Heemstra. Datzelfde jaar ontving ze de Marie Kleine-Gartman Pen voor haar essay Westen, Wake Up! Ze richtte Het Transitiebureau op dat bestaat uit een groep denkers en theatermakers die via acties en theatrale interventies de rol van theater in de 21ste opnieuw proberen te definiëren. Voor De Correspondent schreef ze over vrijgekomen staatsgeheimen.

Pers

 

Video

trailer Hulp - Frascati producties/Anoek Nuyens

Beeld

75 minuten