• Fraslab oktober

Fraslab: Florian Myjer / Charli Chung

Fraslab: Florian Myjer / Charli Chung

Frascati Producties

Over

Frascati zet aanstormend talent in de etalage. Een paar keer per jaar krijgen theater- en dansmakers de mogelijkheid om een theatraal onderzoek van ongeveer 45 minuten te ontwikkelen en tonen aan (professioneel) publiek. Elke avond een double bill met twee Fraslabpresentaties. Deze editie met werk van Charli Chung en Florian Myjer.

Charli Chung
what we talk about when we talk about love

Als we onsterfelijk willen worden
moeten we verliefd worden
op elkaar

Liefde is een koppig avontuur. Het is een risicovolle beproeving waarbij het gevaar niet vermeden dient te worden. Daarin schuilt juist haar kracht.

Met het gedachtegoed van de Franse filosoof Alain Badiou als uitgangspunt wordt er in de voorstelling what we talk about when we talk about love op filosofische wijze gesproken over wat liefde is en wat het kan zijn. Een intellectuele zoektocht vol kalverachtige bokkensprongen naar het opnieuw uitvinden van ‘de liefde’ door twee jonge mensen die zich daarbij niet laten misleiden door een verlangen naar veiligheid of illusionaire romantiek. Twee dingen waar de liefde in onze huidige wereld volgens Alain Badiou veelal onder lijdt. Eigenwijs en vanuit licht protest wordt de liefde onderzocht en verkend. Een ontmoeting tussen twee individuen, twee geliefden en twee acteurs met een publiek.

regie Charli Chung tekst Bart van den Donker spel Marieke Giebels & Alex Hendrickx dramaturgie Madelon Kooijman

Florian Myjer
Oliver

Oliver is een persoonlijke solo over vaders en zonen en het verlangen om deelgenoot te zijn van een wereld waarin beschaving, schoonheid en traditie nog op waarde worden geschat. Florian werd bij deze voorstelling begeleid door De Warme Winkel. 

tekst, concept en spel Florian Myjer begeleiding Ward Weemhoff kostuum Hanne Pierrot

 

 

Makers

Charli Chung (1995) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij vertrekt in zijn werk vanuit de verschillende manieren waarop we als mens in staat zijn lief te hebben en onderzoekt hiermee de veelvormigheid van liefde die tot uitdrukking komt in iedere vorm van leven. Zijn werk is talig, energiek en kenmerkt zich door een open en directe houding naar de toeschouwers. In eerdere voorstellingen portretteerde Charli de wanhoop en waanzin van een verliefd hart, maar ook het uitzinnige geluk van wederzijdse liefde.

Met zowel nieuw als bestaand repertoiretheater en zijn acteurs als centrale factor, streeft Charli naar hartveroverend theater dat tegelijk liefdevol, tragisch, hilarisch en sexy is.

Florian Myjer (1992) studeerde in de zomer van 2017 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de gelauwerde voorstelling Bloomsbury, die hij samen met Kim Karssen maakte. Daarvoor studeerde hij Cultuurwetenschappen aan de universiteiten van Amsterdam en Sussex. Eerder maakte hij o.a. de intieme solo Een hertje, beschadigd en het duet Odetta: Noblesse Oblige (met Marieke de Zwaan). Florians voorstellingen zijn talig en beeldend. Hij creëert ruimtes waarin de verbeelding hoogtij viert en een zoektocht naar identiteit en non-conformiteit centraal staan. Met het persoonlijke als inzet exploreert hij de waarde van intimiteit en verbinding en zoekt hij een remedie voor ons menselijk tekort.

Florian speelde nog voordat hij naar de Toneelacademie ging bij Frascati Producties in Piece (2011) onder regie van Nicole Beutler. Tijdens zijn studie speelde en maakte hij onder meer bij De Warme Winkel De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen) en The Dreaming en bij Oostpool speelde hij in Allemaal Mensen #1.