La Lucha Libre

La Lucha Libre

La Isla Bonita / Frascati Producties in coproductie met Over het IJ Festival

op locatie

Over

La Isla Bonita gaat elkaar te lijf op Over het IJ Festival. Worstelen met jezelf en de wereld. Al dit gewicht op een mat van 30 cm dik. 
 
In de worstelshow La Lucha Libre gaan de vijf vrouwen van La Isla Bonita elkaar fysiek en verbaal te lijf. Geïnspireerd op de Mexicaanse luchadors worstelen zij met zichzelf, elkaar en de wereld. Een persoonlijk, psychologisch gevecht, én een collectief vechten tegen de clichés over mannen, vrouwen en seks. In een arena van containers vliegen ze elkaar in de haren. In Amsterdam Noord, waar de wind ons om de oren waait, bijten ze in het stof.
 
‘Ik weet niet hoe ik het moet zeggen’ zei ze ‘Laten we gaan worstelen’.
 
De pers over La Isla Bonita:
‘Mooi van opbouw en ernstig om te lachen.’ – **** Volkskrant
‘Actueel, grillig en onweerstaanbaar debuut.’ - **** Theaterkrant
‘verwarrend, veelzijdig, verontrustend én geestig.’ – NRC 
 
concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé eindregie Davy Pieters producent Frascati Producties in coproductie met Over het IJ Festival foto Lisa Schamlé
 
 

Makers

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé die in 2015 afstudeerden aan de opleiding Theatraal Performen aan de Toneelacademie Maastricht. Hun afstudeervoorstelling La Isla Bonita, onder regie van Jeroen De Man, werd een instant hit. Voor de Parade 2016 maakten ze Dogs of War. In 2016 begonnen ze in Fraslab -het programma waarin Frascati jonge theatermakers de mogelijkheid biedt om een theatraal onderzoek te doen en tonen aan publiek- aan La Lucha Libre. Nu is La Lucha Libre bij Frascati Producties uitgewerkt en te zien op Over het IJ Festival.


 

Video

Trailer La Lucha Libre - La Isla Bonita / Frascati Producties
75 minuten
Tickets

via Over het IJ Festival

overhetij.nl