• bims zoom

LostWords: BIMS (the Zoom edition)

LostWords: BIMS (the Zoom edition)

LostProject in coproductie met Frascati Producties

Over

Live vanuit Frascati, bij jou thuis via Zoom
Zoomlink: http://bit.ly/zoombims 
Of via: Meeting ID: 884 008 8374  password: SRrM0N

Een theatrale gespreksavond over opgroeien en wonen in de BIMS.

BIMS voor hen die er wonen. Zuidoost voor Amsterdammers. De Bijlmer voor ieder daarbuiten. Deze editie van de theatrale talkshow LostWords (ditmaal via Zoom!) staat geheel in het teken van deze bijzondere wijk: door buitenstaanders gevreesd, door de gemeenschap geliefd. Maar hoe is het nu om op te groeien in de BIMS? Hoe ga je om met vooroordelen en hoe hou je je bestand tegen de veranderende stad? Lang Leve de BIMS, je kan je niet voorstellen dat je ooit zou moeten verhuizen. Maar zitten wij in de BIMS of zit de BIMS in ons…?

‘Wij zijn hier geboren. Wij zijn kinderen van Amsterdam. Hier groot geworden. De BIMS is onze trots. Wij zijn vol vechtlust om te slagen in dit leven, om er iets van te maken. Om tot verandering te komen zullen we met elkaar een weg moeten banen door spanningen, onbegrip, culturele codes, rassenscheiding en krampachtige manieren om aan oude tradities vast te houden. Voorbij de hokjesgeest en het zwart/wit denken.’

LostWords is een theatrale gespreksavond waarin jong en oud met elkaar in gesprek gaat over uitdagingen en kansen die spelen onder Amsterdammers. LostWords biedt een veilige ruimte voor diverse verhalen. LostWords gaat op zoek naar woorden die gevonden willen worden, woorden die een stem geven aan het leven van jongeren in de grote stad en alle uitdagingen die dat met zich meebrengt. Elke editie van LostWords vertrekt vanuit een ander thema. Het concept blijft echter altijd hetzelfde: een explosie van energie, inspirerende gasten, een schurend thema en herkenbare kunstvormen, afgewisseld met spannende, inhoudelijke gesprekken.

met Ryan Pinas, Erwin Kiene, Georgifa Boomdijk, Lady Shaynah en Priscilla Vaudelle e.a. host Dionne Verwey 

 

Makers

De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 af aan de opleiding Theaterdocent van de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Tijdens haar studie richtte zij samen met Tim van den Heuvel het collectief LostProject op. In haar werk geeft Priscilla zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. In al deze projecten werkt zij samen met talentvolle jongeren uit alle wijken van de stad.