Radio van Deyssel #1: Wonen in de Van Deyssel

Radio van Deyssel #1: Wonen in de Van Deyssel

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m. Rochdale

Over

Theater over een buurt in verandering

De Lodewijk van Deysselbuurt gaat op de schop. De buurt in Amsterdam Nieuw-West met slechts één eigenaar - woningcorporatie Rochdale - en honderden verschillende bewoners, krijgt een make-over. Tien jaar in de steigers. Wat gaat de grootschalige renovatie de bewoners brengen?

Theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat trekken een jaar lang de buurt in en gaan achter de voordeur op zoek naar de onvertelde verhalen. In Radio Van Deyssel, een vierdelige theatervoorstelling in de vorm van een radioshow, komen de verschillende verhalen samen. Met de Lodewijk van Deysselstraat als decor, balanceert Radio Van Deyssel tussen theaterdocumentaire en buurtsoap: een wervelende voorstelling over een buurt in verandering.

In deel 1 van Radio Van Deyssel kruipen acteurs Ellik Bargai en Sam Ghilane in de rol van radiopresentator en laten de mensen van de Lodewijk van Deysselbuurt voor het eerst aan het woord. Wie is de Van Deyssel? Wie wonen, werken en leven hier? Met wisselende gasten en optredens van buurtbewoners, lokale kunstenaars en deskundigen.

Makers

Pers