Radio van Deyssel #5: Laat zich horen

Radio van Deyssel #5: Laat zich horen

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m. Rochdale

theater

Over

Theater over een buurt in verandering

De Lodewijk van Deysselbuurt gaat op de schop. De buurt in Amsterdam Nieuw-West met honderden verschillende bewoners krijgt, na jaren wachten, eindelijk een make-over. Tien jaar in de steigers. Bewoners raken op drift. Het ene verhaal komt boven drijven, terwijl het andere verloren dreigt te gaan met de sloophamer. Dit is het moment om je oren open te zetten.

Vanuit pop-up Theater van Deyssel middenin de buurt, zoekt Hanna Timmers al sinds september 2018 samen met social designer Luca van Slagmaat naar de (on)vertelde verhalen van de buurt. In deze nieuwe reeks van Radio van Deyssel staat wederom elke aflevering een ander thema centraal, met nieuwe gasten uit de Lodewijk van Deysselbuurt en daar buiten.

In de vijfde aflevering gaat Radio van Deyssel op zoek naar de actieve en participerende burgers van de Lodewijk van Deysselbuurt: wie zijn de mensen die zich druk maken bij de bewonersvereniging, de voetbalclub en de VVE? Wie beslist graag wat er veranderen moet, spreekt graag mee wanneer er meegesproken mag worden en wie heeft dan het hoogste woord? En wie houdt z’n mond, omdat ie denkt dat het allemaal wel los loopt. Want heeft het eigenlijk zin je stem te verheffen, of zijn onze kleine burgerstemmen toch niet opgewassen tegen de grote beslissers?

Radio van Deyssel zoekt het uit, luistert en spreekt hopelijk een woordje mee!

Met als uitgangspunt de noodzaak van kunstenaars zich uit te spreken over de samenleving, zette Frascati de nieuwe programmalijn De (on)vertelde stad op, waarin theatermakers worden gekoppeld aan stedelijke partners.
In de Lodewijk van Deysselbuurt werkt Frascati samen met Rochdale.

In de eerste vier delen van Radio van Deyssel onderzocht Hanna Timmers het wonen, werken, vieren en groen van de buurt. Vanaf oktober 2019 is niet alleen het vervolg van Radio van Deyssel te zien in het pop-up Theater van Deyssel, maar opent het vaker de deuren met een uitgebreid programma.

concept en regie Hanna Timmers social design Luca van Slagmaat spel Kyra Bououargane, Remco Melles, samen met buurtbewoners productie Frascati Producties techniek Tom Brinkkemper met dank aan Rochdale, Van Eesterenmuseum, Cascoland, Gemeente Amsterdam, Vooruit, en alle buurtbewoners die we spraken

Makers

60 minuten
op locatie

Theater van Deyssel: Lodewijk van Deysselstraat 91, Amsterdam