• regina rex

Regina rex

Regina rex

Frascati Producties / Florian Myjer

theater

Over

Uiteindelijk verlangen we allemaal naar beschaving, geborgenheid en figuratieve kunst.

Regina Rex is een persoonlijk monument van twee royaltywatchers die hun liefde voor koningshuizen volledig uitleven. Op geheel eigen wijze fantaseren zij over een leven aan het hof en komen zij op voor een wereld waarin beschaving nog op waarde wordt geschat. Regina Rex is een coming out van de heimelijke conservatief die voor het eerst durft toe te geven dat vooruitgang omwille van vooruitgang een doodlopend spoor is.

Regina Rex is ook een poppenkast over de kracht van een overerfbare kroon. Als in een antiek bureau schuiven laatjes, deurtjes en geheime luikjes open en tonen al het mooie en betoverende van een wereld waarin de onderlinge rolverdeling helder is. Maar bovenal is Regina Rex een persoonlijk verhaal over verlangen, ambitie en buitenbeentjes. 

tekst, concept, spel Florian Myjer en Yela de Koning eindregie Jip Vuik decor Scott Robin Jun kostuum Hanne Pierrot coaching Mara van Vlijmen (De Warme Winkel) techniek Barbara de Beer

Makers

Florian Myjer (1992) studeerde in de zomer van 2017 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de gelauwerde voorstelling Bloomsbury, die hij samen met Kim Karssen maakte. Daarvoor studeerde hij Cultuurwetenschappen aan de universiteiten van Amsterdam en Sussex. Eerder maakte hij o.a. de intieme solo Een hertje, beschadigd en het duet Odetta: Noblesse Oblige (met Marieke de Zwaan).

Florians voorstellingen zijn talig en beeldend. Hij creëert ruimtes waarin de verbeelding hoogtij viert en een zoektocht naar identiteit en non-conformiteit centraal staan. Met het persoonlijke als inzet exploreert hij de waarde van intimiteit en verbinding en zoekt hij een remedie voor ons menselijk tekort. Florian speelde nog voordat hij naar de Toneelacademie ging bij Frascati Producties in Piece (2011) onder regie van Nicole Beutler. Tijdens zijn studie speelde en maakte hij onder meer bij De Warme Winkel in De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen) en The Dreaming en bij Oostpool speelde hij in Allemaal Mensen #1.

Florian presenteerde in oktober 2017 tijdens Fraslab Oliver onder begeleiding van Ward Weemhoff van De Warme Winkel. Hij zal zijn werk voortzetten onder de vlag van Frascati Producties. Voor de Frascati productie Regina Rex werkt Florian samen met Yela de Koning (Acteursopleiding Maastricht 2017).

Nominatie

Genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2018