• la isla bonita

'presentatie vooronderzoek Atlantis'

'presentatie vooronderzoek Atlantis'

Frascati Producties / La Isla Bonita

theater

Over

In 2018 duikt La Isla Bonita in het diepe en maakt een nieuwe voorstelling over de houdbaarheidsdatum van vis, vrouwen en de wereld in het algemeen. In april doen zij alvast een vooronderzoek. Een avond over hydrofeminisme en een onbekende, maar begeerlijke onderwater-wonderwereld.

Van / met Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree en Lisa Schamlé
m.m.v. Luit Bakker, Aukje Schaafsma, Simone van Saarloos, Mermaid Crystal, Peter van Meel en Selm Wenselaers

Atlantis
La Isla Bonita duikt met Atlantis in het diepe. Vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin leggen hun onderwaterwereld bloot. Ze komen uit een waterige wereld, een wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat. Het waterig denken die de zeemeerminnen vanuit de onderwaterwereld mee hebben genomen, nodigt de toeschouwer uit na te denken over onze eigen manier van denken, aan land. Geen draaikolk van doemscenario's, oordelen, principes en verwijten maar een uitnodiging om samen te gaan zwemmen, beter te kijken en opnieuw te herinneren. Een uitnodiging tot nieuwsgierigheid. De zeemeerminnen nemen de toeschouwers mee naar hun wereld Atlantis, een verdronken eiland van afgestorven koraal diep in de zee. Terwijl hun schubben langzaam opdrogen in de theaterzaal, verlangen ze naar de vrije natuur, pure schoonheid en het eeuwige evenwicht tussen de elementen mens en de wereld. Hoe lang duurt het voor ze gaan stinken? 

Op 13 december 2018 zal in Frascati 4 Atlantis (eindregie Paul van der Laan) in première gaan.

Makers

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé die in 2015 afstudeerden aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht. Hun afstudeervoorstelling La Isla Bonita(eindregie Jeroen De Man) werd een instant hit. Bij Frascati Producties maakten zij daarna (ism Over het IJ Festival, eindregie Davy Pieters, 2017) La Lucha Libre: een worstelshow die op aanstekelijke manier de clichés aankaartte over mannen, vrouwen en seks. Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend en associatief, maatschappijkritisch, maar ook verfrissend en grappig.

‘Sterk, stoer en schaamteloos zijn ze, en ronduit hilarisch.’  de Volkskrant over La Lucha Libre
‘Actueel, grillig en onweerstaanbaar.’ Theaterkrant
‘verwarrend, veelzijdig, verontrustend én geestig.’ NRC