Emma Watson - The Play

di 08 t/m za 19 februari

Emma Watson - The Play

Caro Derkx / Frascati Producties

theater

Over

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

[Fragment uit een interview met Emma Watson over ‘Beauty and the Beast’]

Interviewer: ‘How young were you, when you were first told that you looked like Belle? I mean, everyone thinks you look like her, but I’m curious how young were you when people started telling you this?’

Emma: ‘That’s so interesting, I don’t think, I didn’t think, I don’t think anyone ever told me that.

Interviewer: ‘What do you have in common with the character?’ 

Emma: ‘I get really excited about libraries, and books.’ 

Interviewer: ‘Yeah we know that.’     

Emma Watson (Parijs, 1990) is een Britse actrice, activiste, feministe en (rol)model. 
In Emma Watson – The Play zet Caro Derkx haar zoektocht naar identiteit voort. In een poging de ander te ontmoeten gaat Derkx, samen met actrice Nora El Koussour, in dialoog met Emma Watson. Een filmische voorstelling over de kracht van rolmodellen, nieuwe helden en andere mogelijkheden. Stel dat verandering begint doordat we anders durven te denken. Stel we zouden het lef hebben die wereld te vormen naar onze idealen. Stel dat idealisme begint in het theater. Dan is dit die zeldzame kans om te ontsnappen aan alles wat we zo goed dachten te kennen.

van en met Caro Derkx spel Caro Derkx en Nora El Koussour dramaturgie Bo Tarenskeen filmmaker Jan Oudemans geluidsontwerp Olaf Kroon lichtontwerp Varja Klosse regie/eindregie Thomas Dudkiewicz productie Frascati Producties

Makers

Caro Derkx (Arnhem, 1995) studeerde in 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht met de solovoorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton. Een politiek-psychologische ideeënthriller over de conservatieve Britse filosoof Sir Roger Scruton, waarin de aantrekkingskracht van het neoliberaal gedachtegoed voor een jongere generatie onder de loep wordt genomen. De voorstelling won zowel de Henriëtte Hustinxprijs 2019 als ‘Het Debuut 2019’. In haar werk onderzoekt Derkx de complexe verhouding tussen feit en fictie, werkelijkheid en fantasie, realiteit en beeldvorming en de steeds problematischere notie van authenticiteit. Vanaf seizoen 2020-2021 ontwikkelt Caro Derkx haar werk bij Frascati Producties. Het gedachte-experiment A Portrait of the Artist in Red, Yellow and Blue was haar debuut-voorstelling bij Frascati Producties. ‘Een prachtige lofzang op de taal en de verbeelding die ons nieuwe mogelijkheden, identiteiten en vergezichten voorspiegelt’. de Volkskrant over A Portrait of the Artist in Red, Yellow and Blue.

Nora El Koussour (Veghel, 1994) koestert net als Derkx een grote liefde voor beeldende kunst, literatuur en filosofie. Zij is gefascineerd door denkers als Angela Davis en Audre Lorde en is groot fan van Helena Bonham Carter, Stephen Fry en Michaela Coel. Koussour debuteerde in 2016 met de rol van Layla in de gelijknamige film Layla M. Een aangrijpend verhaal over de gecompliceerde zoektocht van een levendige, intelligente puber met een radicaal karakter. Koussour won voor haar optreden een gouden kalf, een Les arcs, FICMAC Marokko, Angela award (Kilkenny) en een outstanding award voor ‘beste actrice' in Philadelphia. Ze was o.a. te zien in Nervosa, RamziMocro MaffiaDe belofte van Pisa, de Britse serie Baghdad Central en speelde en schreef mee in de voorstelling Melk en Dadels.

€15 / €10
Frascati 4
Première

première 10 februari 2022!

Tour

Op tour vanaf december 2022.