• radio van deyssel 7 hanna timmers

Radio van Deyssel #7: In beweging

Radio van Deyssel #7: In beweging

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m. Rochdale

Over

Vanuit Pop-up Theater van Deyssel in de Lodewijk van Deysselstraat zoeken theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat naar de (on)vertelde verhalen van de buurt. In iedere aflevering van Radio van Deyssel staat een ander thema centraal en ontmoeten ze nieuwe gasten.

In de Van Deysselbuurt is het een komen en gaan: van bestelbusjes en moeders met kinderwagens tot ​langs vliegende grasparkieten. Sommige buren leven al hun hele leven in deze buurt, in huizen die nauwelijks veranderd zijn. Anderen arriveerden kortgeleden na lange tochten uit het Midden-Oosten of verhuisden naar de Van Deyssel omdat wonen in het centrum niet meer te betalen was. Wat bewoog onze buurtbewoners om zich hier te nestelen? Kwamen ze hier gedwongen of omdat er geen mooiere plek te bedenken was? Radio van Deyssel zoekt het uit. 

Kom kijken en luisteren naar verhalen over wat de bewoners van de Van Deyssel tot hier bewogen heeft en wat hen, in een buurt die alsmaar verandert, nog steeds in beweging zet. 

concept en regie Hanna Timmers social design Luca van Slagmaat spel Kyra Bououargane, Remco Melles en jonge en oudere buurtbewoners techniek Tom Brinkkemper / Joram van Vliet met dank aan Rochdale, Bakkerij de Eenvoud, Vrouw en Vaart, Cascoland, Gemeente Amsterdam, Vooruit, en alle buurtbewoners die we spraken

Makers

De (on)vertelde stad

Deze voorstelling maakt deel uit van de programmalijn De (on)vertelde stad.
Lees hier meer