• radio van deyssel 8 hanna timmers

Radio van Deyssel #8: Wie we zijn

Radio van Deyssel #8: Wie we zijn

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m. Rochdale

Nederlands
theater

Over

Radio van Deyssel #8: De thuisluisterversie
Op 5, 6 en 7 juni 2020 nam Hanna Timmers met haar team de bezoekers van Radio van Deyssel mee op luisterwandeling door de Van Deyssel. Speciaal voor iedereen die geen ticket kon bemachtigen (ze waren al in 15 minuten uitverkocht) maakte ze samen met de acteurs een speciale thuisluisterversie. Voor iedereen die Radio van Deyssel en haar community wel óf juist niet kent. Luister er hier naar: 

 

Je luisterde naar de achtste aflevering van Radio van Deyssel, een productie van Hanna Timmers en Frascati Producties, gemaakt in samenwerking met Woningcorporatie Rochdale. Radio van Deyssel maakt Hanna Timmers samen met Luca van Slagmaat, Kyra Bououargane, Remco Melles en de bewoners van de Van Deysselbuurt. De montage en mixage werden gedaan door Tom Brinkkemper en Rogier Hemmes. Tot ziens bij de volgende aflevering!


Radio van Deyssel #8: Wie we zijn
Vanuit Pop-up Theater van Deyssel in de Lodewijk van Deysselstraat zoeken theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat naar de (on)vertelde verhalen van de buurt. Na zeven afleveringen, met daarin zeer uiteenlopende gasten en vertellingen, is het nu tijd de community die rondom Radio van Deyssel is ontstaan in het licht te zetten. 

Luisterwandeling
Ga mee op een luisterwandeling door de Van Deyssel. Volg de rode lijn door de buurt, kijk om je heen, ontmoet elkaar op afstand en luister naar de verhalen van de mensen die hier wonen. Wie zijn de mensen die zich hier lang geleden of pas sinds kort nestelden? Hoe geven we ons leven vorm in een tijd waarin we op onszelf en de buurt zijn teruggeworpen? 

'Juist de gefnuikte poging om toch nog verbintenis aan te gaan maakt deze audiowandeling zo ontroerend' Theaterkrant

Het Parool interviewde Hanna Timmers en een aantal buurtbewoners over deze nieuwste editie: "Vier keer per jaar maakt Timmers met buurtbewoners de voorstelling Radio Van Deyssel, over zichzelf en hun buurt. “Het is hier misschien wel leefbaarder dan op veel andere plekken in Amsterdam,” zegt Timmers."

concept en regie Hanna Timmers social design Luca van Slagmaat spel Kyra Bououargane, Remco Melles en jonge en oudere buurtbewoners muziek en liedteksten Kyra Bououargane montage Tom Brinkkemper mixage Rogier Hemmes met dank aan Rochdale, Bakkerij de Eenvoud, de Buurtkeuken, Cascoland, Gemeente Amsterdam, Vooruit en alle buurtbewoners die we spraken

Makers

Pers