• radio van deyssel 9

Radio van Deyssel #9: Iedereen alleen

Radio van Deyssel #9: Iedereen alleen

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m. Rochdale

theater

Over

Let op: zo lang de coronamaatregelen nog gelden, is er geen samenkomst bij Pop-up Theater van Deyssel. Deze corona-proof aflevering bestaat uit vier delen op vier data en samen vormen ze één verhaal. 

Vanuit Pop-up Theater van Deyssel in de Lodewijk van Deysselstraat zoeken theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat naar de (on)vertelde verhalen van de buurt. Sinds september 2018 ontstonden zo al zeven voorstellingen, een luisterwandeling (deel 8) en een korte film.

In de negende aflevering van Radio van Deyssel zoomen we in op het individu. In een tijd waarin je op jezelf bent teruggeworpen, heeft iedereen een eigen verhaal. We luisteren naar mensen uit de buurt die graag alleen zijn of juist ongewild geïsoleerd leven. Ook gaan we het gesprek aan met buurtbewoners die het idee hebben dat ze er alleen voor staan. We vragen ons af: zou het eigenlijk niet helpen om het 'alleen zijn' te oefenen?

De negende aflevering bestaat uit vier delen:

26 februari - Deel 1: Korte film "Zo verdomd alleen" (hierboven te zien)
Het eerste deel is een korte film, waarin Hanna zoekt naar manieren van contact maken in tijden van afstand. Bovendien stellen we ons voor hoe het ook alweer was, zo opgepropt in dat kleine theater aan de Van Deyssel. De video vind je hier terug en op de Facebookpagina van Frascati en Pop-up Theater van Deyssel. 

12 maart - deel 2: Theatersolo Ruud
Het tweede deel bestaat uit een korte (theater)solo gebaseerd op het verhaal van Ruud, buurtbewoner met een enorme cd-collectie. Het liefst zit Ruud rustig alleen naar muziek te luisteren en de lockdown bracht daar geen verandering in. De solo, gespeeld door Remco Melles, wordt op vrijdag 12 maart voor voordeuren van buurtbewoners gespeeld.

2 april - deel 3: Ik sta alleen 
Het derde deel is een korte solo gebaseerd op het verhaal van Ilhame. Ilhame heeft een winkel aan de Lodewijk van Deysselstraat waar je niet alleen terecht kunt voor een mooie jurk, maar ook voor een goed gesprek en hulp waar nodig. Komen we steeds meer bij elkaar vandaan te staan of komen we samen? Ilhame is hoopvol. Deze solo, gespeeld door Kyra Bououargane, wordt op vrijdag 2 april voor voordeuren van bewoners van de Lodewijk van Deysselbuurt gespeeld.

16 april - deel 4: Een oefening in alleen zijn
In het vierde deel word je door de jongste bewoners van de Van Deyssel uitgedaagd om het 'alleen zijn' op radicaal nieuwe wijze te oefenen. Dit laatste deel van de negende aflevering is een corona-proof experience voor twee personen in Pop-up Theater van Deyssel.

concept en regie Hanna Timmers social design Luca van Slagmaat spel Kyra Bououargane, Remco Melles en jonge en oudere buurtbewoners muziek Kyra Bououargane techniek Tom Brinkkemper met dank aan Rochdale, Bakkerij de Eenvoud, Cascoland, Gemeente Amsterdam, Vooruit en alle buurtbewoners die we spraken

 

Makers

Radio van Deyssel #9

Radio van Deyssel #9 presenteert zich van feb t/m april 2021 in vier delen.